Планината Витоша е отнета от гражданите и е превърната в

...
 Планината Витоша е отнета от гражданите и е превърната в
Коментари Харесай

Завихри се спор около стопанисването на лифтовете на Витоша

 Планината Витоша е отнета от жителите и е превърната в пленник на конюнктурни ползи, обявиха на конференция през днешния ден Политическа партия „ Движение Да България “, Политическа партия „ Демократи за мощна България “ и Политическа партия „ Зелените “.
Политиците припомниха, че Витоша е неповторим запас за София. Тя дава благоприятни условия за летен, зимен и ски туризъм на едвам 20 минути от центъра на милионен град.

Те упрекват стопанина на въжените линии „ Витоша ски “ ЕАД, който ги стопанисва от декември 2007 година, че отхвърля да поддържа и модернизира оборудванията, макар че приватизационният контракт го задължава да влага в лифтовете и да резервира предмета на активността им. 

 

„ Столична община не е подхванала никакви ограничения за упражняването на следприватизационен надзор върху купувача по отношение на осъществяване на поетите задължения или да прекрати изнудването на софиянци “, споделят политиците. Те упрекват общината, че преднамерено понижава и стопира градския превоз до Витоша.

Другият главен провинен съгласно тях е Министерството на младежта и спорта, че не ремонтира влек „ Заека “, който е негова благосъстоятелност.

От сдружението „ Витоша ски “ дадоха отговор с прессъобщение, в което се споделя: „ Най-после с ДСБ и Зелените имаме обща визия за туризма във Витоша “.

Дружеството декларира, че е създало и от години предлага повсеместен проект за основаване на ски зона „ Алеко “.

Проектът, съгласно известието, не е осъществен, защото в началото е блокиран в съда от зелени неправителствени организации.

„ Впоследствие промени в Закона за горите де факто не разрешиха всяко ново развиване на туризма в парка. По-специално, това са условията за промяна на предопределение на земята под спортната инфраструктура, която е категорично неразрешена от настоящия проект за ръководство на парк Витоша – самобитен параграф 22 “, се споделя в позицията.

Компанията упорства да се почисти нормативната рамка.

„ И през днешния ден препотвърждаваме готовността си да приемем всяка юридически годна концепция и да развием планинската инфраструктура в границите на закона “, написа в известието.
По публикацията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР